Trustpilot
Wallbox Pulsar Plus
Wallbox Pulsar Plus

Wallbox Pulsar Plus kombinerar effektiv kraft och kompakt storlek. Den levereras med Bluetooth- och Wi-Fi-anslutning, DC-läckageskydd och er förberedd för PowerBoost. Kan också installeras i bostads kooperativ med lastbalansering och fleranvändningslösning. 

Wallbox laddningssystem är kompatibla med elbilar och hybridbilar från alla bilmärken.
Maximal effekt 22 kW.

Wallbox Pulsar Plus
Wallbox Pulsar Plus

Maximal effekt 22 kW.

Wallbox laddningssystem är kompatibla med elbilar och hybridbilar från alla bilmärken.

Du behöver inte jordfelsbrytare typ B eftersom extra skydd DC 6mA är installerad i laddaren.
Förberedd för PowerBoost (dynamisk lastbalansering).

Wallbox Quasar
Wallbox Quasar

Wallbox Quasar är den första DC hemmaladdaren som använder avancerad tvåvägs-laddteknik
Den laddar ut och in genom CHAdeMO-kontakt, och är tilgänglig med en maximal effekt på 7,4 kW DC. Quasar kommer med avancerad ansiktsigenkännande och teknik för handrörelse som tillval. I tillägg kan du låsa upp Quasar-laddaren med hjälp av Bluetooth, Wallbox-appen eller RFID. Wallbox laddsystem är kompatibel med elbilar och hybridbilar från alla bilmärken.

Laddkabel och kontakthållare är inkluderat. 

VÄGEN FRAMÅT

Elektriska bilar är en starkt växande marknad och det mesta tyder på att denna trend kommer att fortsätta. Detta tycker vi på Guld Sol Byggen AB är väldigt positivt och vi vill gärna hjälpa till och göra vår del. Därför erbjuder vi installation av laddbox till er elbil (eller framtida sådan) i samband med att vi installerar er nya solcellsanläggning.

FRI OFFERT

  • Kompatibla med alla elbilar
  • Pålitliga med smart mjukvara
  • Vattentåliga (IP 66)
  • Stilrena med en skandinavisk design
  • Lätta att installera
  • Tillverkade av återvunnet aluminium

VÅRA LADDBOXAR

Vi på Guld Sol Byggen AB håller alltid ögonen öppna ifall marknaden skulle erbjuda något bättre. Oavsett vilken laddbox vi installerar kommer du alltid kunna använda vår smarta app och molntjänst. Med vår app kommer du enkelt att kunna schemalägga din laddning, se när bilen är fulladdad och se hur lång tid du har kvar tills batteriet är fulladdat.

Vanliga frågor kring att ha laddbox hemma

Fler och fler har börjat fundera på att byta till en elbil, men hur fungerar det egentligen med laddningen? Vad behöver man tänka på för att ladda så säkert smart som möjligt hemma? Det och några andra vanliga funderingar försöker vi besvara här.

Laddas bilen smartast och säkrast hemma med laddbox?

Det går att ladda bilen via ett vanligt uttag - dock är det inte att rekommendera mer än i enstaka fall. Vanliga vägguttag är inte anpassade för den höga belastningen som laddning av en elbil innebär och det innebär en risk för värmeutveckling och i värsta fall kan en brand uppstå. Elsäkerhetsverket har tagit fram riktlinjer för hur man bör ladda sin bil hemma och deras rekommendation är att använda en laddbox.

Vad är en laddbox och vilka funktioner har den?

En laddbox är en elinstallation och ett uttag som är anpassat för laddning av elfordon. Den är utvecklad för att klara hög belastning under en längre tid och är därmed en säkrare laddningsmetod för din bil. Dessutom kan man ladda med högre effekt vilket gör att laddningen går snabbare jämfört med ett vanligt uttag.

Många av laddboxarna är dessutom smarta och uppkopplade vilket gör att den till exempel sköter lastbalanseringen per automatik och loggar förbrukningen som är kopplad till din bil.

Var köper man en laddbox och hur får man den installerad?

Guld Sol Byggen AB har laddboxar av flera olika modeller som matchar vårt breda sortiment av solceller och dina behov. Vi säljer alla laddboxar i ett monterat och klart-paket där installation av boxen ingår och utförs av en certifierad elinstallationsfirma.

Ladda hemma-bidrag för installation av laddbox - vad är det och hur får man det?

Regeringen har beslutat att ge ett ekonomiskt stöd till privatpersoner med egen fastighet som installerar laddstationer i anslutning till hemmet. Bidraget är på 50 % (max 10 000 kr) av kostnaden för inköp och installation. Man ansöker om bidraget på egen hand på Naturvårdsverket hemsida ( Vi på Guld Sol Byggen AB hjälper er mer än gärna om det känns krångligt ) senast sex månader efter installationen har slutförts. Det finns även stöd att ansöka om för företag, organisationer och bostadsrättsföreningar. För mer information besök www.naturvardsverket.se .

Laddning längs vägen

Hemmet är oftast den mest självklara laddningspunkten men behöver man ladda sin bil längs vägen så finns det idag ett nät av laddstationer runt om i landet som kontinuerligt utökas i antal.